Tianjin Friendship Park

Occupying a central location in Tianjin Eco-City on the Gu Dao Canal, the design vision for Friendship Park Masterplan is to welcome visitors of all ages, celebrating the friendship between China and Singapore, and embodying the principles of sustainability.

The masterplan aims to translate these ideas onto site by interlocking contrasting landscapes and characters – like water and land, nature and city, sheltered and exposed – while a continuous landform maintains the overall design coherence.

Our vision is to create a sustainable, playful and life enhancing landscape alongside inspiring architecture and landscape features.

The masterplan proposes a Conservatory of five glass biomes, a wetland centre, an urban dock area with F&B facilities, play areas nestled in a hill, an event lawn with amphitheatre, secret gardens and natural areas of respite.

The design of the new landscape has been carefully crafted out of an understanding of the inhospitable nature of the current site and the aspiration for an appropriate micro-climate.

Friendship Park will exemplify the vital role of public parks in providing space for people to enjoy a rich variety of experiences with nature.

  • ArchitectsWilkinson Eyre
  • EngineersAtelier One, Atelier Ten
  • LocationTianjin, China
  • Site area42 Hectares
  • ClientSino-Singapore Tianjin Eco-city Construction Bureau, Tianjin Eco-City Municipal Eng. & LA Company

Awards

SILA Award for Masterplanning Gold Award

IFLA Analysis and Masterplanning Award of Excellence