Runnymede Civic Council Offices

Grant Associates was asked to create the landscape environment for the new civic offices of Runnymede Borough Council in Surrey.

The brief was to produce a physical and visual setting for the new buildings that reflected their context and civic function. This also presented an opportunity to bring a strong individual identity to this part of Addlestone, and to provide a scheme of distinction that contributed to the quality and diversity of the neighbourhood.

Design details:

  • Transformation of the arrival space adjacent to the building entrance with improved pedestrian access and an enhanced streetscape
  • Distinctive and simple landscape geometry comprising linear components helps to stitch the new building into the existing urban fabric
  • Series of outdoor spaces form an attractive outlook when viewed from within the building designed to be enjoyed by staff and, in part, by the general public
  • ArchitectsFeilden Clegg Bradley Studios
  • EngineersDewhurst McFarlane, Max Fordham LLP
  • Quantity SurveyorsTurner Townsend
  • LocationAddlestone, Surrey UK
  • Site area1 Hectare
  • ClientRunnymede Borough Council
  • Project value£20 million

Awards